RM 14900000
SASARAN KUTIPAN
RM 102212
DANA PEMBANGUNAN
RM 14700000
MASIH DIPERLUKAN

" Pusat Ketamadunan Islam berteraskan ilmu Al-Quran, Fardu Ain dan Kerohanian. "

Alhamdulillah, kini lebih ramai yang ingin celik Al-Quran. Ibu bapa mula sedar kepentingan ilmu Al-Quran dalam cabaran dunia masa ini. Tetapi, ruang yang mahu digunakan tidak kondusif dan selesa untuk anak-anak tahfiz ini menuntut ilmu.

Kompleks Islam Pondok Madrasah Moden (IMAM) diasaskan oleh Ustaz Saiful islam bin Mohamad Naser al-Hafiz, bercadang untuk membina dua fasa utama kompleks ini. Dua fasa utama ini akan digunakan untuk tujuan ilmu Al-Quran, fardhu ain, dan pembangunan spiritual untuk setiap lapisan usia.

عن أبي هُريرة قَالَ: قالَ رَسُول اللَّه ﷺ: مَا مِنْ يَوْمٍ يُصبِحُ العِبادُ فِيهِ إِلَّا مَلَكَانِ يَنْزِلانِ، فَيَقُولُ أَحَدُهُمَا: اللَّهُمَّ أَعْطِ مُنْفِقًا خَلَفًا، وَيَقُولُ الآخَرُ: اللَّهُمَّ أَعْطِ مُمْسِكًا تَلَفًا

“Tiada suatu pagi (hari) pun yang dilalui seorang hamba melainkan akan ada dua malaikat turun dan berdoa: Ya Allah! Berikan kepada pemberi sedekah ganti (sedekahnya). Malaikat satu lagi berdoa: Ya Allah! Berikan kepada orang yang menahan (sedekah dan kedekut) kemusnahan.”

(Riwayat Bukhari dan Muslim)

“Semoga tuan-tuan dapat merealisasikan impian kami untuk memberi keselesaan kepada pelajar-pelajar tahfiz untuk menuntut ilmu Al-Quran”

“Sedekah itu tidak akan mengurangkan harta. Tidak ada orang yang memberi maaf kepada orang lain, melainkan Allah akan menambah kemuliaannya. Dan tidak ada orang yang merendahkan diri kerana Allah, melainkan Allah akan mengangkat darjatnya.”

(Riwayat Muslim)

Kompleks Imam

Kompleks Islam Pondok Madrasah Moden (IMAM) diasaskan oleh Ustaz Saiful islam bin Mohamad Naser al-Hafiz telah bercadang untuk membina dua fasa utama kompleks ini. Dua fasa utama ini akan digunakan untuk tujuan ilmu al-Quran, fardhu ain, dan pembangunan spiritual untuk setiap lapisan usia.

 

HUBUNGI KAMI :

[email protected]

 

Copyright 2021 © Akademi Tahfiz Al Islah